Щоденно з 11:00 до 21:00
Суми
вул. Петропавлівська 74
Кошик порожній!
Щоб оформити замовлення виберіть позиції з меню на сайті і натисніть “В кошик”
Receptor
Щоденно з 11:00 до 21:00
Суми
вул. Петропавлівська 74

Чому подають суші з соєвим соусом і навіщо потрібен васабі?

Чому подають суші з соєвим соусом і навіщо потрібен васабі?
Зміст статті:
  1. Чому подають суші з соєвим соусом і навіщо потрібен васабі?
  2. Чому імбир ототожнюється з суші?

Суші та роли стали невід’ємною частиною нашого життя. Замовивши дані страви в Receptor Sushi Rex, ви традиційно отримаєте до набору соєвий соус, васабі та імбир. Та чи знаєте ви, як правильно споживати дані інгредієнти, щоб вони тільки підсилювали смакову палітру шматочків, але не затьмарювали її? У даній статті будемо розбиратися, як досягти ідеального та яскравого смаку за допомогою даних складових.

Чому подають суші з соєвим соусом і навіщо потрібен васабі?

У японській культурі даний соус традиційно наливають в невеличку тарілку, ледь покриваючи дно. Так як рис при приготуванні має досить насичений смак за рахунок додавання рисового оцету чи інших інгредієнтів, його не передбачено розбавляти іншими складовими при куштуванні. 

Потрібно взяти шматочок суші паличкою та вмочити тільки край рибки в соєвий соус. Так смак буде більш насиченим і гармонійним, розкриється правильною делікатністю. Але, хто ми такі, щоб забороняти вам робити з їжею все те, що приносить вам задоволення? Варто керуватися власними смаковими уподобаннями та віднайти ідеальні пропорції даного процесу.

Васабі ж найкраще наносити на роли зверху тонким шаром – він додасть гостринки та насиченості. Японці використовують його не тільки задля доповнення смаку, а й в корисних цілях. Така паста виготовляється зі спеціального кореня, який володіє протимікробними та цілющими властивостями. Так як суші зазвичай містять в собі сиру рибу, такий інгредієнт має сприяти її перетравлюванню та знезаражувати організм зсередини.

А от розбавляти його з соєвим соусом в Японії вважається поганим тоном, адже при змішуванні втрачається індивідуальність кожного смаку. Найкраще ж розділити ці процеси.

Чому імбир ототожнюється з суші?

Коли ми замовляємо роли, навряд чи зупиняємося на одному їх виді. Куштуючи шматочки, які можуть містити різні варіанти рибки, морепродуктів та іншої начинки, так хочеться насолоджуватися смаком кожного, яскраво відчути його характерні нотки. Імбир для цього – ідеальний варіант. Завдяки спеціальному смаку із пекельною чи приємною гостринкою, яка досягається шляхом маринування, можна легко відновити смаки. Перед кожним шматочком ролів варто взяти паличкою пелюстку імбира – так ви позбавитеся післясмаку від попередніх страв і будете готові відчувати нові поєднання.

Імбир використовують для того, щоб:

  • відновити смакові рецептори;
  • не дозволити смакам змішуватися;
  • освіжити порожнину рота.

Окрім даних властивостей продукт являється природним протимікробним та знезаражуючим засобом. Вживаючи сиру рибу, відбувається безпечне її перетравлювання та захист імунітету. 

Такі звичні складові для суші не просто складові, адже смакова функція – не єдина їхня мета. Вони поєднують в собі силу смаку та користі, дозволяють насолоджуватися улюбленими шматочками та отримувати дозований набір сприятливих для організму компонентів.